SEO Оптимизация

SEO оптимизацията (Search Engine Optimization) е комплексен процес, чиято цел е да класира сайт в челните позиции на търсачките (Google, Yahoo и др.).

Всеки бизнес трябва да знае, че SEO-то е най-ефективната и дълготрайна стратегия в дигиталния маркетинг, защото:

– от натуралния трафик бизнесите конвентират в клиенти 14.6% от посетителите, спрямо платеният, чиито процент е 1.7%

– платените реклами вървят докато има бюджет, SEO-то е вечно и константно

– доброто SEO означава повече трафик, което означава повече продажби

Как ние помагаме?

За да може бизнесът Ви да достигне максималните обеми на продажби спрямо Вашия пазар, то сайтът Ви трябва да стигне до максималния брой потребители, които търсят Вашите услуги и продукти. За целта е необходимо създаване на цялостна стратегия, която да изгради Вашето онлайн присъствие.

Ние се фокусираме върху:

– интуитивна и лесна архитектура, която прави изживяването на потребителите удоволствие

– уникален и запомнящ се дизайн

– консистентен брандинг и супер бързина на сайта

– невромаркетинг за контрол на поведението на потребителите 

Защо професионално SEO оптимизиране?

SEO-то е изкуство и същевременно е нож с две остриета. Ако то не бъде направено правилно не само няма да подобри класирането на сайта Ви, а напротив той ще бъде „наказван“ и свалян надолу в резултатите.

Не рискувайте съдбата на бизнеса си.

Нашият международен SEO екип помага на стотици фирми, на три континента, да достигнат максималните си продажби и следи за всички иновации в сферата, за да могат нашите клиенти винаги да са пред другите.

Ако искате да сте пред конкуренцията, работете с WD-7.

WD7 SEO

Те ни се довериха

baehrbg-logo
отдел-невъзможни-мисии-300x92
GorataBG-logo
logo_elizabeth_logotype-01
goshopbg-logo-red
IB-barbershop-logo
cropped-лого-ЧУДНИТЕ-МОСТОВЕ

Какво е SEO оптимизация?

SEO или Search Engine Optimization, се отнася до практиката за повишаването на видимостта и подобряване на класирането на уебсайт в резултати от търсачките (SERP). Той включва различни стратегии и техники, насочени към подобряване на структурата, съдържанието и цялостното онлайн присъствие на уебсайта, за да се привлече повече органичен (неплатен) трафик от търсачки като Google, Bing или Yahoo.

Целта на SEO-то е да направи вашия уебсайт „по-удобен“ и за търсачките, така че да разберат точно какво е съдържанието, което имате. Когато те имат ясна представа за целта на отделните страници, шанса, да се показва по-високо в първите страници с резултати, значително нараства. Когато потребителите търсят конкретни ключови думи или фрази, свързани със съдържанието на вашия уебсайт, вие искате той да бъде сред най-добрите резултати, тъй като по-голямата видимост води до повече трафик и съответно повече потенциални клиенти.

Връщайки се отново на същността на SEO-то, трябва да отбележим, че това е съвкупността от On-page и Off-page действия, които се извършват върху отделните страниците на един уебсайт с цел да достигне водещите позиции на органичните (неплатени) резултати на SERP (Search Engine Results Page). Тези действия включват технически аспекти, съдържание, вътрешни и външни връзки, изследване на конкуренцията и други подобни.

Какво е On-page SEO?

On-page SEO, известно още като on-site SEO, се отнася до техниките и практиките за подобрения, прилагани директно на отделните страници на вашия уебсайт, за да подобрят видимостта и класирането в търсачките.

Като внедрите ефективни стратегии за SEO на страниците си, можете да увеличите шансовете вашият уебсайт да се показва на видно място в резултатите от търсачката, когато потенциални клиенти търсят подобни на вашите продукти, услуги или информация.

Ключови компоненти на On-page SEO на страницата:

Ключови думи:

Задълбочено проучване на ключови думи помага да се идентифицират най-подходящите и ценни ключови думи за вашия бизнес. Естественото включване на тези ключови думи в заглавията на вашите страници, заглавията, мета описанията и съдържанието помага на търсачките да разберат темата и съдържанието на вашите страници.

Висококачествено съдържание:

Създаването на завладяващо, информативно и уникално съдържание (контент маркетинг) е жизненоважно както за потребителите, така и за търсачките. Добре написана информация, която отговаря на нуждите и интересите на вашата целева аудитория, не само държи посетителите ангажирани, но също така сигнализира на търсачките, че уебсайтът ви предоставя ценна и релевантна информация на потребителите, което е основната цел на гугъл и т.н. – води до по-добро изживяване за хората.

Мета заглавия и мета описания:

Създаването на примамливи и богати на ключови думи мета заглавия и мета описания за всяка страница подобрява кликаемостта от резултатите. При създаването им обаче трябва да спазват определени правила и практики, в противен случай търсачките могат да накажат не само конкретна страница, но и целия сайт. Затова е важно кой прави SEO-то на вашия бизнес, защото голяма част от развитието му зависи от спазването на SEO законите.

Същевременно мета заглавия и мета описания играят ролята на мини реклами, тъй като са първото нещо, което потребителя вижда в резултатите. Иначе казано, тези текстове трябва да са добре написани не само за SEO-то, но и от маркетингова гледна точка, за да накарат потенциалните клиенти да кликнат на сайта ви.

На кратко: Мета заглавия и мета описания играят три основни роли:
– те са обобщение, какво точно се намира на страницата (SEO)
– те са първото нещо, което вижда потребителя (маркетинг)
– ако се спазват правилата, сайта ви катери в резултатите, ако не – пада надолу

Стратегическа и правилна URL структура:

Създаването на чисти, описателни и удобни за потребителя URL адреси помага както на търсачките, така и на потребителите да разберат за какво е страницата. Включването на подходящи ключови думи в URL структурата може допълнително да подобри видимостта на страниците, но не е основен фактор. Друг недостатък, когато говорим за Българския пазар е, че ако са на български URL изглежда безкраен с много дълги %d0%bd%d. Алтернативно, ако се очаква често да се споделят линкове, може да се използва, тъй на речената шльокавица:

Пример 1: https://wd-7.com/do-follow-vs-no-follow-links-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-seo-%d0%be%d0%bf%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d0%b7%d0%b0/

Пример 2: https://wd-7.com/seo-optimizacia/

Вътрешно свързване на страниците

Свързването на отделните страници помага на търсачките да навигират и разбират структурата и йерархията, която съществува на вашия сайт. Също така подобрява изживяването на потребителите, като ги насочва към съдържанието, което търсят и подобрява навигацията в сайта.

С правилната SEO стратегия може да водите потенциалните си клиенти към контактната ви форма, продажбени фунии или директно в генералния ви магазин.

Подобряване на изображения

Подобряването на изображения чрез използване на описателни имена на файлове, alt тагове и компресирането им за по-бързо зареждане подобрява както потребителското изживяване, така и възможността за обхождане на търсачката на вашия уебсайт. Същевременно ботовете нямат очи и ако не опишем какво има на снимката, те няма как да разберат нейното съдържание.

И както винаги и за снимките съществуват правилни формати, размери и т.н., за да задоволят алгоритъма и да спазят всички SEO правила.

Адаптация за мобилни устройства

С нарастващото използване на телефоните, гарантирането, че вашият уебсайт е удобен за ползване от мобилни устройства и „отзивчив“ е от решаващо значение. Търсачките дават приоритет на сайтовете, които са подготвени и функционални за хората, които предпочитат малките си верни компютри в своите джобовете. Предоставянето на безпроблемно изживяване на различни устройства, повишава удовлетвореността на потребителите и съответно е приоритет на всички – директно или индиректно.

Чрез внедряване на ефективни On-page SEO практики на отделните страници можете да подобрите видимостта и потребителското изживяване на вашия уебсайт, като в крайна сметка привлечете повече органичен трафик и потенциални клиенти към вашия бизнес. Редовното наблюдение, анализ и перфекционирането на елементите са от съществено значение, за да поддържате уебсайта си конкурентен в класирането в търсачките, особено в наше време, когато цели индустрии се раждат и умират за месеци.

Какво е Off-page SEO?

Off-page SEO извън страниците, се отнася до техниките и стратегиите за подобряването на ранкинга на даден сайт чрез различни способи, които практически се прилагат на други платформи. За разлика от on-page SEO, което се фокусира върху оптимизирането на елементи директно на вашия сайт, Off-page SEO включва действия, предприети на всякъде другаде в мрежата, отново с цел да подобри репутацията и надеждността на вашия уебсайт.

Изграждане на беклинкове/връзки (back links)

Придобиването на висококачествени и подходящи беклинкове от други уебсайтове с висок авторитет и малък спам коефициент е основен аспект на Off-page SEO. Обратните връзки действат като гласове на доверие, като показват на търсачките, че вашето съдържание е ценно и заслужава да бъде цитирано. Изграждането на разнообразен и естествен профил на връзки помага за подобряване на авторитета на вашия уебсайт и класирането ви в резултатите.

Както винаги в SEO света има и някой неща, които трябва да знаете, за да не получите обратния ефект и сайта ви да изчезне от всички резултати.
1) Купуването на беклинкове е официално „забранено“ и се води Black Hat SEO. Ако сайта ви бъде засечен, целия ви труд и инвестиции може да отиде на вятъра. Затова както с всичко друго в SEO-то трябва да е добре обмислено.
2) Въпреки „забраната“ е масова практика и е милиарда индустрия. Трикът е да се прави постепенно. Представете си следното: сайта ви в понеделник има 3 линка от други сайтове и в сряда са вече 1303. Очевидно е как е постигнато.
3) Избирайте само надеждни сайтове с нисък спам коефициент и висок авторитет.

Ангажираност в социалните медии

Активното ангажиране на вашата целева аудитория в платформите на социалните медии може да има положително въздействие върху вашето SEO извън сайта ви. Споделянето на вашето съдържание, взаимодействието с потребителите и изграждането на силно присъствие в социалните медии може да доведе до повишена видимост на марката, социални споделяния и потенциални възможности за беклинкове.

Управление на онлайн репутация

Поддържането на положителна онлайн репутация е от решаващо значение за успеха на бизнеса. Наблюдаването и отговарянето на клиентски отзиви, управлението на споменаването на вашата онлайн марка и активното участие в съответните онлайн общности и форуми могат да помогнат за оформянето на положително възприятие за вашия бизнес.

Блогове за гости и обхват на влиятелни лица

Публикуването на статии с гости в авторитетни блогове в индустрията и сътрудничеството с влиятелни хора може да ви помогне да достигнете до нови аудитории, да изградите името на марката и да спечелите ценни връзки. Свързването на вашето ценно съдържание към утвърдени платформи може да повиши видимостта и доверието в уебсайта и бранда ви.

Онлайн указатели и местни обяви

Вписването на вашия бизнес в съответните онлайн указатели и местни обяви може да подобри видимостта на уебсайта ви в резултатите от местното търсене. Осигурете последователна и точна информация във всички обяви, за да подобрите вашия ранкинг.

Споменаване на марки

Наблюдението и активното търсене на споменавания на марки в мрежата може да доведе до потенциални възможности за връзки и да засили онлайн присъствието на вашата марка. Изграждането на взаимоотношения с журналисти, блогъри и влиятелни хора в индустрията може да увеличи вероятността за получаване на ценни споменавания и препратки.

SEO извън страницата изисква стратегически и проактивен подход, за да утвърдите уебсайта си като доверен орган във вашата индустрия. Като се съсредоточите върху изграждането на висококачествени обратни връзки/беклинкове, насърчаването на положително споменаване на марката и ангажирането на вашата целева аудитория на различни онлайн платформи, можете да подобрите видимостта на вашия уебсайт, надеждността и класирането в органичните търсачки.

Непрекъснатото наблюдение и усъвършенстване на вашите SEO усилия извън страницата е от решаващо значение, за да останете пред конкуренцията и да стимулирате устойчив растеж на бизнеса.

Старото SEO 1 и новото SEO 2 през 2020+

В старото SEO 1 основният акцент беше върху усъвъшенстването по ключови думи и всички собствениците на уебсайтове се стремяха да се класират за определени фрази. Новото SEO 2, от друга страна, поставя по-голям акцент върху разбирането и удовлетворяването на намеренията на потребителите. Това включва създаване на ценно съдържание, което е в съответствие с това, което потребителите търсят, вместо само насочване към конкретни ключови думи.

Количество на съдържанието срещу качество на съдържанието

SEO 1 често се фокусира върху производството на голям обем съдържание, с акцент върху плътността и количеството на ключовите думи. SEO 2 дава приоритет на качеството и уместността на съдържанието, като се стреми да предостави изчерпателно, ангажиращо и фокусирано върху потребителя съдържание, което отговаря ефективно на заявките на потребителите.

Количество на връзката срещу качество на връзката

В миналото SEO 1 често даваше приоритет на придобиването на голям брой обратни връзки, независимо от тяхното качество или уместност. SEO 2 подчертава важността на висококачествените препратки от авторитетни и подходящи източници. То се фокусира върху изграждането на естествени и органични профили на връзки чрез ценно съдържание и истински (не купени) връзки.

Подобрение на страниците срещу холистично SEO

SEO 1 се фокусира основно върху фактори за усъвършенстване на отделните страници, като разположение на ключови думи, мета заглавията и мета описанията, както и вътрешните връзки. SEO 2 използва по-холистичен подход, като взема предвид фактори извън оптимизацията на всяка отделна страница, включително потребителско изживяване, колко време прекарва на сайта, дали зарежда бързо, дали размерите са отзивчиви при мобилните устройства (независимо от размера на екрана нищо не е „счупено“ – няма елементи, които да се самозастъпват или да не се четат), скорост на сайта, структурирани данни и технически аспекти. То има фокус да осигури безпроблемно и удобно изживяване на всички, независимо от устройствата и платформите, които те ползват.

Алгоритмични актуализации и потребителско изживяване

SEO 2 взема предвид развиващия се характер на алгоритмите на търсачките и увеличения акцент върху потребителското изживяване. Той признава важността да бъдете в крак с промените в алгоритмите, да гарантирате мобилна версия и да приоритетизирате показателите за ангажираност на потребителите, като честота на кликване, степен на отпадане и време на сайта.

Като цяло, SEO 2 представлява насочване на фокуса към потребителя и към това какво е най-добро за него, отколкото спазване на определени правила. То се фокусира върху разбирането и посрещането на нуждите на хората, създаването на ценно съдържание, изграждането на авторитетни връзки и оптимизирането на цялостната ефективност на уебсайта. Практиките на традиционното SEO все още имат стойност, SEO 2 набляга на по-холистичен и ориентиран подход за задоволяване на човешките потребности.

Какво е и как се формира авторитета на даден сайт?

Авторитетът на уебсайта, известен също като авторитет на домейнa, е показател, използван за оценка на надеждността, значимостта и цялостната сила на даден уебсайт в очите на търсачките. Това не е директен фактор за класиране, използван от самите търсачки, а по-скоро оценка, предоставена от различни инструменти на трети страни.

Концепцията за авторитет на уебсайта (домейн авторитет – DA) беше въведена от Moz. Други инструменти, като Ahrefs, също предлагат подобни показатели като „Оценка на домейн“ (DR). Тези показатели имат за цел да предоставят относително сравнение на силата и авторитета на различните уебсайтове.

Изчисляването на авторитета на уебсайта е сложно и е част от всеки инструмент, но обикновено включва анализиране на различни фактори, включително:

Профил на обратните връзки/ беклинкове

Качеството, количеството и сила на обратните връзки, сочещи към уебсайта, са важен фактор при определяне на авторитета му. Уебсайтовете с разнообразен и естествен профил на беклинкове, от реномирани и подходящи източници, обикновено имат по-висок авторитет.

Качество на съдържанието

Качеството и уместността на съдържанието, публикувано на уебсайт, също допринасят за неговия авторитет. Уебсайтовете, които постоянно произвеждат висококачествено, информативно и ценно съдържание, често се считат за по-авторитетни.

Социални сигнали

Нивото на ангажираност и социалните сигнали (като харесвания, споделяния и коментари), получени от съдържанието на даден уебсайт, също могат да повлияят на неговия авторитет. Популярното и широко споделяно съдържание може да показва по-висока достоверност и авторитет.

Потребителско изживяване

Фактори като скорост на зареждане на уебсайта, удобство за мобилни устройства и цялостно потребителско изживяване могат косвено да повлияят на авторитета на уебсайта. Един добре проектиран и удобен за потребителя уебсайт е по-вероятно да се счита за авторитетен.

Важно е да се отбележи, че авторитетът на уебсайта е относителна метрика, което означава, че се използва най-добре за сравняване на уебсайтове в една и съща ниша или индустрия. Различните инструменти може да имат свои собствени алгоритми и фактори, които се вземат предвид, така че точните стойности на авторитета могат да варират между инструментите.

Подобряването на авторитета на уебсайта изисква комбинация от SEO усилия на самите страници и извън тях, като изграждане на висококачествени беклинкове, създаване на ценно съдържание, подобряване на потребителското изживяване и ангажиране на вашата аудитория в различни онлайн канали.

Докато авторитетът на уебсайта не е директен фактор за класиране, той често е свързан с по-високо класиране в търсачките. Уебсайтовете с по-висок авторитет е по-вероятно да се класират добре в резултатите от търсачките, тъй като търсачките са склонни да дават приоритет на авторитетни и надеждни източници.

Въпреки това е важно да се съсредоточите върху изграждането на силен уебсайт като цяло, вместо да преследвате само по-висок резултат от авторитета. Дайте приоритет на създаването на ценно съдържание, осигуряване на страхотно потребителско изживяване и изграждане на уважавано онлайн присъствие, за да утвърдите уебсайта си като авторитетен ресурс във вашата индустрия.

SEO оптимизация цена

В сравнение с Западна Европа, средните цени за SEO оптимизация на българския пазар обикновено са по-ниски. Това се дължи на различни фактори като жизнените разходи, степента на конкуренцията в бранша и общото икономическо положение на страната.

Например, докато в западноевропейски страни базов пакет за SEO услуги може да започва от 700 до 1200 евро на месец, в България подобна услуга често се предлага в диапазона от 300 до 700 евро. Въпреки разликата в цените, качеството на услугите не изостава. Много български SEO агенции имат висока квалификация и предлагат услуги на световно ниво, което ги прави предпочитан избор не само на местния, но и на международния пазар.

Тези агенции често съчетават глобални практики с локални познания, за да осигурят най-добрите резултати за своите клиенти.

Дали вашият уебсайт има нужда от SEO?

SEO oптимизацията на уебсайтове за търсачки е изключително популярна услуга по света. SEO-то не може да има точна или обща цена, тъй като всеки проект е различен в отделни индустрии и често целите на един бизнес нямат общо с тези на друг. SEO е високо ефективна инвестиция с висок процент на възвръщаемост. Ето някои факти:

– Повече от 90% от потребителите кликват на резултатите, които се класират на първа страница при търсене.

– от натуралния трафик бизнесите конвентират в клиенти 14.6% от посетителите, спрямо платеният, чиито процент е 1.7%
– платените реклами се въртят докато има бюджет, SEO-то работи винаги
– доброто SEO означава повече трафик, което означава повече продажби

– Първите резултати в SERP (страницата с резултатите) на търсачките са основен източник на трафик за уебсайтове с текстово съдържание.

Уебсайтове с лоша структура и неоптимизирано съдържание имат малки шансове да се класират на високи позиции.

Етапите на оптимизацията включват

Пълен SEO одит и анализ на сайта

Проучване на различни аспекти и параметри на уебсайта, включително индексиране, структура на сайта (on-site), структура на страниците (on-page фактори) и външни условия (off-page фактори).

Дефиниране на цели, изготвяне и изпълнение на план (стратегия)

Коригиране на всички технически фактори и проблеми по сайта, създаване на стратегия за SEO-то и нейното изпълнение.

Линк билдинг

Изграждане на натурални и качествени беклинкове към важни страници в уебсайта от силни и релевантни източници.

Фокусиране върху мобилни устройства

Оптимизирани на сайта за всички видове устройства включително мобилните такива.

Анализ, измерване и мониторинг

Извършване на редовни анализи и измервания, за да се проследи напредъка, да се определи правилната посока и да се открият области, които изискват подобрения, с цел да се достигне до максимален брой потенциални клиенти.

Какво прави нашия Екип?

– Разработва или коригира структурата на уебсайта и технически спецификации (on-page) – H1-H6, 404, 403 и други.
– Създава мета заглавни и мета описания, които отговарят на всички SEO изисквания.
– Компилира медията/снимките в правилните формати и размери и ги компресира до препоръчителните размери.
– Увеличава видимостта на уебсайта за различни ключови думи и фрази в търсачките.
– Създава релевантни alt текстове за изображенията.
– Проверява позициите на ключовите думи в класирането в търсачките.
– Обогатява страниците на уебсайта с релевантно съдържание.
– Подобрява използваемостта на уебсайта и поведението на потребителите.
– Извършва дейности за изграждане на беклинкове.
– Наблюдава и анализира конкурентите.
– Следи и премахва лоши връзки.
– Увеличава обема на търсене на марка.
– Подобрява коефициента на реализация на продажбите (конвържън).
– Разработва стратегия за създаване на ценно и релевантно съдържание.
– Оптимизира цялостното съдържанието на уебсайта.
– Провежда тестове и прави подобрения.
– Анализира резултатите и изпълнението.

Отключете потенциала на вашия бизнес – изберете WD-7 за SEO услуги!

Отличете се от милиарди уебсайтове. Оптимизирайте уебсайта си за успех. Свържете се с нас СЕГА!

SEO е от решаващо значение. Направено погрешно, това вреди на класирането ви. Доверете се на нашия опитен екип, за да сте първи.

Партнирайте си с WD-7 и засенчете вашите конкуренти. Обадете се днес и заедно ще издигнем бизнеса ви до небесата.

летяща ракета
Дайте тласък на бизнеса си още днес!
Въведете имейл адрес или телефонен номер и ние ще се свържем с Вас, за да получите безплатна консултация.