Какво е дигитална маркетингова агенция и защо да ползваме нейните услуги?

Съдържание
Време за четене: 5 минути

Дигиталната агенция представлява екип от специалисти в отделните сфери на дигиталния маркетинг и онлайн рекламата. Тези специалисти са стратези, консултанти, графични дизайнери, програмисти и разработчици. Тяхната работа е фокусирана изцяло в интернет пространството, затова може да се каже, че дигиталната агенция е двигател за развитието на даден бранд и набавянето на лийдове.

Бизнесът непрекъснато се интересува от възможностите, които интернет мрежата предоставя. За да бъде изградена успешна дигитална маркетингова стратегия, несъмнено е необходим опит, знания, време и средства. Затова все повече управители на компании предпочитат да използват услугите на дигитални агенции, които познават маркетинговите канали и следят нововъведенията в бранша.

С какво се занимава дигиталната маркетингова агенция?

Дигиталната маркетингова агенция най-общо казано се занимава с три много важни дейности.

Тя се грижи да подобрява развитието на даден бизнес, като определя неговото състояние и нужди, така че да създава и разработва стратегия, която да увеличи обема на продажбите. Добрата агенция ще Ви помогне да формулирате Вашите цели и да определите кои са Вашите потенциални купувачи.

На второ място, дигиталните агенции помагат за налагането на Вашия бранд в онлайн пространството. За целта се прилагат различни методи като високоефективен уеб сайт, който е насочен към онлайн търговията, както и подходящи за Вашия бизнес маркетингови канали, с които да достигнете до целевата аудитория. Добрата дигитална агенция разполага с екип от специалисти, които знаят и прилагат успешно най-новите и ефективни нововъведения в сферата, така че да наложат Вашето трайно присъствие в мрежата. С развитието на социалните медии, това е лесно постижимо, стига да бъде приложена правилна маркетингова стратегия.

На трето място, дигиталните маркетингови агенции Ви помагат да възвърнете инвестицията Ви, тъй като насочвате внимание само в маркетингови канали и платформи, които са рентабилни за Вашия бизнес.

Каква е разликата между дигитална агенция и уеб агенция?

Ралзиката между дигиталната и уеб агенцията е размита, което се дължи на бързото развитие на дигиталните услуги. Въпреки това има разлики в услугите, които предлагат едните и другите.

Дигиталната агенция се занимава с промотирането и презентирането на бизнеса в дигитална среда, каквото е интернет. Нейна задача е да създава креативно съдържание, описания на продукти, видео и графични материали, а също и да разработва различни приложения и интернет сайтове.

Уеб агенцията от своя страна се занимава с уеб разработки и уеб дизайн и предлага комплексни услуги в тази сфера. Такива са техническа и технологична поддръжка, графичен и уеб дизайн. Често тези услуги са обвързани в дългосрочно партньорство.

Какви са най-често допусканите грешки при работа с дигитална агенция?

Много често бизнесът допуска определени грешки при наемането на дигитална агенция, поради липса на знания в сферата. Преобладаващата част от тях са:

 1. Клиентът търси висококачествена услуга на ниска цена или избор на пакет с най-ниска цена. Вярно е, че бюджетът е много важен, но когато се използват услугите на дигитална агенция с нереално ниски цени, това може да породи съмнение, че качеството на предлаганите услуги не е на добро ниво и крайният резултат може да навреди на имиджа на Вашата компания.
 2. Когато клиентът е нетърпелив и няма ясно формулирана цел. Управителят на фирмата е човекът, който най-добре познава бизнеса си. Ако той няма предварително изграден план за маркетингова кампания, той може да получи от недобронамерена дигитална агенция услуги, които са напълно излишни и оскъпяват бюджета, без покритие на очакванията.
 3. Когато клиентът не предложи план на дигиталната агенция, или ако тя самата не му предостави такъв. Коректните компании в сферата ще Ви предоставят конкретни цели, срокове за изпълнение и кои платформи ще използват за популяризиране на Вашия бранд.
 4. Липса за бюджет за провеждане на маркетингови кампании. Без бюджет няма как да бъде разработена ефективна маркетингова кампания и Вашият бранд няма да бъде разпознаваем.
 5. Когато клиентът постигне бързи успехи с дигиталната агенция и скоро след това реши да продължи сам или да ползва нейните услуги за няколко месеца. Работата с дигитална маркетингова агенция изисква дългосрочно партньорство, защото трябва да се развиват нови стратегии и да се задържа интереса на аудиторията. В противен случай постигнатите резултати ще се обезсмислят.
 6. Когато клиентът не е проверил онлайн репутацията на дигиталната агенция, не е разгледал социалните мрежи на компанията и не е видял оценките и мненията от предишни клиенти. Техният сайт, както и съдържанието и рекламите публикуват, са ясна индикация за опита и качеството на предлаганите от тях услуги.
 7. Неглижиране и незаинтересованост от страна на клиента към работата с избраната от него дигитална агенция. За да постигнете успех, трябва да работите в синхрон със специалистите на дигиталната агенция.
 8. Когато клиентът не е доволен от работата на дигиталната агенция. Обратната връзка е задължитална и Вие като възложител трябва да говорите с тях и да им кажете какво не харесвате в работата им, за да го променят.
 9. Когато клиентът няма доверие в дигиталната агенция. Това е често срещан проблем, защото дигиталните специалисти предлагат идеи, които противоречат с тези на клиента. В тази ситуация е важно да се въоръжите с търпение и да се доверите на опита на експертите.

Какви са предимствата за работа с дигитална агенция?

Несъмнено, развитието на успешен дигитален маркетинг изисква време за планиране, средства, знания и опит, които не всеки бизнес притежава. Поради тази причина е препоръчително ползването на услугите на дигитална агенция. Предимствата за това са много и ние ще изброим част от тях:

 1. Наемането на дигитална агенция Ви позволява да се фокусирате върху Вашия бизнес, за да развивате Вашите продукти и услуги, догато рекламната агенция ще се погриже за цялостното развитие на маркетинговата стратегия и ще подобри представянето Ви в онлайн пространството.
 2. Намаляте разходите в дългосрочен план, защото спестявате от наемане на нови служители и възнаграждения за тях, както и заплащане на специализиран софтуер, необходим за нуждите на дигиталния маркетинг.
 3. Работите с изявени специалисти в областта на дигиталния маркетинг, които ще Ви предложат най-добрите и изпитани практики за Вашия бизнес.
 4. Рекламата на дигиталната агенция е обвързана конкретно с Вашата сфера на дейност. Специалистите им изготвят проучване на конкурентите и тяхната маркетингова стратегия и определят Вашата целева аудитория, пред която да популяризират продуктите и услугите Ви.
 5. Дигиталната агенция е източник на идеи. Това може да провокира клиентите Ви да преоткрият Вашите продукти и услуги по нов начин.
 6. Дигиталната агенция Ви предлага услуги спрямо Вашите нужди и бюджет. Това е особено полезно за малките компании, които не могат да си позволят да плащат големи суми за традиционните методи на реклама.
 7. Дигиталната агенция предоставя подробен анализ и отчет на вложените средства за реклама и за постигнатите резултати. Нейните специалисти ще Ви информират до колко хора е достигнала Вашата реклама, каква е позицията Ви в най-популярните интернет търсачки и доколко е ефективна настоящата Ви рекламна кампания.
 8. Дигиталната агенция разполага с всички необходими инструменти за провеждане на успешна рекламна кампания. Това често включва ползването на специализиран софтуер, допълнителни платени онлайн услуги, програми за анализ на статистически данни, за проучване на ключови думи и други подобни. Всички тези инструменти са непосилни като инвестиция за малкия и средния бизнес, ако трябва да ги закупи, а дигиталната агенция разполага с тях и ги прилага във всяка своя рекламна кампания.
 9. Рекламната кампания е съобразена спрямо конкретната платформа, тъй като дигиталната агенция познава социалните медии и тяхната аудитория и знае как да поднесе ефективно рекламното съдържание.
 10. Неограничени възможности за реклама в интернет пространството, тъй като дигиталната агенция познава всички платформи и маркетингови канали. Това ще направи бранда Ви разпознаваем, а добре изготвеното рекламно съдържание ще Ви доближи до Вашата целева аудитория.

Защо да изберете да работите с нас?

Зад нашия екип стоят млади, мотивирани и креативни хора с реален бизнес опит, които са запалени в създаването на вълнуващи проекти и кампании. При нас ще получите прозрачност, отдаденост и коректност, защото вярваме, че изграденото доверие между двете страни е гаранция за успех. Екипът на WD7 ще Ви помогне да развиете бизнеса си, да придобиете популярност и да възвърнете инвестицията си. Нашите специалисти ще подходят към Вас с индивидуално отношение, професионализъм и внимание към всеки детайл. Не се колебайте и се свържете директно с нас!

летяща ракета
Дайте тласък на бизнеса си още днес!
Въведете имейл адрес или телефонен номер и ние ще се свържем с Вас, за да получите безплатна консултация.