Какво представлява контент маркетингът и защо набира все по-голяма популярност?

Съдържание
Време за четене: 2 минути

Контент маркетинг (маркетинг чрез съдържание), е похват за създаване на ценно и ангажиращо съдържание с цел привличане на целевата аудитория на даден бизнес.

Традиционният маркетинг става все по-малко ефективен в днешно време, защото купувачите и клиентите са затрупани ежедневно от маркетингови съобщения, които не предизвикват необходимото у тях внимание. Това провокира маркетолозите да измислят нови похвати за постигане на целите. Създаването на ангажиращо съдържание, което има стойност за клиентите е нещо, което няма да се изгуби в статистиката. Предоставянето на полезно и забавно съдържание помага за циментирането на силна връзка между бранда и потребителите, която с течение на времето нараства и укрепва.

Досегашната практика на специалистите по маркетинг беше да залагат на дисплейни реклами на уеб сайтове, щандове на търговски изложения или имейли, изпратени до трети страни. Други брандове пък плащат милиони долари за видео реклами, с цел да привлекат вниманието на зрителите, изградили доверие в телевизионните мрежи.


Контент маркетингът дава възможност на търговците да се превърнат в издатели на своето съдържание, като изградят собствена аудитория. Тя е много по-лоялна към бранда и остава винаги ангажирана.

От друга страна, не трябва да се пренебрегва и фактът, че маркетингът чрез съдържание е по-евтина стратегия от други, въпреки че има по-бавен старт. Отнема време докато библиотеката Ви със статии расте и увеличава аудиторията си.

Голяма част от компаниите не успяват да създадат персонализирано съдържание за своите потребители и правят милиони загуби в нереализирани продажби. Тъй като тях няма как да ги видят остават слепи за потенциала на своите продукти/услуги.

Какви са ползите от контент маркетинга за бизнеса?

Ползите за бизнеса са много, ако компаниите имат добре структурирана контент маркетинг стратегия (Статия: Инструменти на контент маркетинга), която изпълняват последователно.

Така например, създаването на качествено съдържание, като блог статии, постове, уебинари и прочие помага за създаването на авторитет на Вашия бизнес. Това помага на целевата аудитория да Ви залебежи, а така ще научат за Вашите продукти и услуги.

Когато публикуваното от Вас съдържание е актуално и уникално като текст, съобразено със SEO практиките, това Ви помага да се класиране на челни места в търсачките и да генерирате трафик в сайта си, без да се налага да плащате за това.

Друго преимущество на контент маркетинга е, че Ви помага да създадете заинтересована и ангажирана аудитория. За целта е необходимо да създавате интересно и полезно съдържание, което да предизвиква интерес у тях. Така ще се абонират за Вашия бюлетин или канал и ще Ви препоръчат на приятели.

Контент маркетингът също така помага да превърнете потребителите в клиенти. Когато сте авторитетен източник на информация и съдържанието, което качвате се отличава от това на конкуренцията, това Ви помага да увеличите популярността на марката си и да спечелите доверието на потребителите. Така ги превръщате във Ваши потенциални клиенти.

Накрая, но не на последно място, контент маркетингът Ви помага да намалите разходите, които отделяте за маркетинг. Затова обаче е необходимо да бъде създадена добре обмислена контент стратегия.

Защо да изберете нас?

Несъмнено контент маркетингът има много предимства, които да Ви помогнат да развитие и популяризирате Вашата марка. За да постигнете отлични резултати, се нуждаете от професионалисти в сферата. Вариантите са или да наемете хора на заплати и да създадете екип или да наемете нашия.

Не се колебайте и се свържете директно с нас.

летяща ракета
Дайте тласък на бизнеса си още днес!
Въведете имейл адрес или телефонен номер и ние ще се свържем с Вас, за да получите безплатна консултация.