Защо се нуждаете от уебсайт за Вашия бизнес?

Съдържание
Време за четене: 3 минути

Може би и Вие смятате, че нужда от уеб сайтове имат само представители на големия бизнес? Ами ако Ви кажа, че грешите?

Какво точно е уеб сайт?

Вече отминава времето на хартиените справочници, а макар и рекламата от уста на уста да е страхотна, в дигиталната ера почти всички потребители са онлайн.

Това е пространството, в което можете подобаващо да представите фирмата си и да направите добро първо впечатление. Разказвайки кои сте и какви са мотивите Ви, с какво се отличавате от конкуренцията, повишавате шанса посетителите да станат Ваши клиенти. Без сайт би било трудно за клиента да повярва в легитимността и качеството на продукта или услугата, които предлагате.

Защо ми е уеб сайт, всички ползват социалните мрежи?

Предлагането на стоки и услуги е еволюирало до етап, в който на потенциалните нови клиенти се въздейства психологически. Вече не е достатъчно просто да предлагате един перфектен продукт, а да го представите по перфектния начин на потребителите, а именно посредством Вашия уеб сайт.

Да продавате услугата си посредством страница в някоя от социалните мрежи, просто защото други бизнеси го правят по този начин, се оказва недостатъчно. Фейсбук например обявяват, че през 2018 година, хората прекарват 50 000 000 часа по-малко в него, отколкото година по-рано. Всичко се променя и ако всичките яйца на бизнеса Ви са в една кошница, поемате ненужен и непремерен риск.

Проучване на Адаптив Маркетинг установява, че в 65% от случаите, потребителите купуват по-скъп продукт от надежден уеб сайт, вместо по-евтин вариант, предлаган от страница в социалните мрежи (като Фейсбук).

Има не един случай, в който заради снимка или погрешен изказ Фейсбук забранява достъпа и затваря целия профил, практически унищожавайки тази част от съответния бизнес. Искате ли бъдещето Ви да зависи от една приятелска корпорация без адекватен съпорт?

Уебсайтът Ви работи 24 часа, което гарантира на потенциалните Ви клиенти лесно достъпна информация, която е актуална и независима от други фактори. Освен това ще имате възможност да продавате услугата или продукта си по всяко време на денонощието, без това да изисква време и усилие от Ваша страна.

Бизнесът ми и така си е доходоносен, защо да се занимавам с уеб сайт?

Живеем в динамично време и това, което е било печелившо днес, може би няма да е такова утре. Както казва Бил Гейтс : „Ако бизнеса ти няма интернет присъствие, много скоро няма да имаш бизнес“.

Ежедневно се появяват нови фирми, които може би биха предлагали продукт или услуга, сходни на Вашите, и от Вас зависи как ще се справяте с конкуренцията. Ваш основен приоритет трябва да бъде спечелването на потребителското доверие, което се постига с постоянство и създаване на постоянен бранд.

Според проучване за надеждност и доверие в бизнеси, направено от Университета Станфорд излиза, че 75% от мнението на потребителите се формира от това дали има наличен сайт, неговия дизайн и неговата функционалност.

Хората вярват на големи компании, като ги смятат за надеждни и една от причините е, че им предоставят ясна и прозрачна информация, посредством модерен и функционален уеб сайт. Така и Вие можете да се наредите до доказани фирми, а дори и да се конкурирате с тях, като презентирате бизнеса и продуктите си по най-добрия възможен начин, а именно с наличието на уеб сайт.

Посредством рекламни банери и афилиейт партньорства например, имате възможност за допълнителни доходи, както и за реклама на бизнеса си.

С помощта на дигиталния маркетинг пък можете да увеличите клиентите си и да разширите бизнеса си. Чрез следене на трафика можете да се насочите към дадена таргет група, на която активно да рекламирате сайта си и да получите най-добра възвращаемост на рекламните си разходи.

Заключение за ползите на уеб сайта

Времето прекарано от всеки човек в интернет нараства ежедневно. Все повече потребители от различни възрастови групи търсят информация, продукти и услуги онлайн. Защото е бързо, лесно, надеждно и сигурно. Дигитализацията е пред Вас и имате възможност да дадете на бизнеса си това, което му липсва, за да направи следващата стъпка, а именно да стане част от настоящето и бъдещето, а не да остане в миналото. Вече е ясно, че уеб сайтовете отдавна не са само за големия бизнес, а са това, което може да превърне Вашият малък бизнес в Голям. Поискай оферта!

летяща ракета
Дайте тласък на бизнеса си още днес!
Въведете имейл адрес или телефонен номер и ние ще се свържем с Вас, за да получите безплатна консултация.